Випробування харчової продукції та продовольчої сировини

Тел.: (061) 289-98-75
Випробувальний центр ДП «ЗАПОРІЖЖЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» акредитований НААУ на компетентність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (атестат акредитації від 15.01.2013 № 2 Н661) щодо проведення випробувань харчової продукції та продовольчої сировини за наступними напрямками:
• визначення показників якості (органолептичних, фізико-хімічних);
• визначення показників безпеки (вміст важких металів, таких як мідь, цинк, свинець, кадмій, ртуть, миш'як; визначення вмісту залишкових кількостей пестицидів, мікотоксинів, токсичних елементів, питомої активності радіонуклідів);
• визначення мікробіологічних показників харчових продуктів, в т. ч. кулінарної продукції, напівфабрикатів, води питної;
• проведення мікробіологічних випробувань при мікробіологічному контролі виробництва;
визначення кількісного та якісного вмісту генетично модифікованих організмів;
повний аналіз води питної водопровідної, із колодязів, свердловин, води мінеральної;
визначення мікрокомпонентів у спиртах і лікеро-горілчаних виробах, виявлення фальсифікації алкогольних напоїв;
• визначення немолочних жирів у жирах тваринних (виявлення фальсифікації вершкового масла);
• визначення жирно-кислотного складу олій рослинних, а також вмісту ерукової кислоти в рапсі та олії рапсовій;
• розрахунок харчової та енергетичної цінності харчових продуктів.

Випробувальний центр оснащений сучасним випробувальним та вимірювальним обладнанням, яке має високі технічні параметри, що забезпечують точність і надійність його роботи. Зокрема, це термостати електричні сухо-повітряні LRH-250, комплект обладнання для визначення білка за методом К'єльдаля, ампліфікатор «7500Real Time PCR Sustem», аналізатор вольтамперометричний АВА-3, хроматограф «Хроматэк-Кристалл 5000.2», спектрометр енергій Бета випромінювань СЕБ-01-150, спектрометр енергій Гама випромінювань сцинтиляційним СЕГ-001 «АКП-С»-63 тощо.

На базі цього обладнання проводяться випробування наступних груп харчових продуктів та сільськогосподарської сировини:
- м'ясо, м'ясні продукти;
- молоко, молочні продукти та морозиво;
- риба, рибні консерви, морепродукти, ікра;
- борошномельно-круп'яна продукція та хлібопекарські вироби;
- цукор, кондитерські вироби та крохмалевопаточні продукти;
- плодово-овочеві продукти;
- соуси, майонези, прянощі та приправи;
- чай, кава, какао;
- маслобійні та жирові продукти;
- вина та напої;
- вода питна та мінеральна;
- смакові, консервуючі та клейкі речовини;
- зерно (польові і технічні культури) та продукти його переробки;
- кулінарні вироби;
- інші харчові продукти.
Усі випробування харчової продукції та продовольчої сировини проводяться на підставі господарських договорів на платній основі. Вартість робіт по кожному показнику затверджена і впродовж року не змінюється.
За результатами випробувань Замовнику надається протокол.
Термін проведення випробувань харчових продуктів з метою оцінки їх відповідності вимогам нормативних документів становить від 3-х до 7-ми діб в залежності від складу і кількості обов'язкових вимог.

Для укладання договору на проведення випробувань необхідно надати наступні документи:

 Юридичним особам  Фізичним особам

 - заявку на проведення випробувань;
- копію свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість (свідоцтво про сплату єдиного податку);
- банківські реквізити;
-для проведення випробувань партії продукції - акт відбору зразків (зразка) за формою юридичної особи.

 - заявку на проведення випробувань;
- копію паспорта (1,2,3 стор., місце реєстрації);
- індивідуальний податковий номер.

Якщо Ви хочете заощадити свій час, збережіть на ПК зразки необхідних документів, заповніть всі поля і відправте попередню заявку на обробку фахівцям через форму "Відправити заявку".

Ви знаходитесь тут:ГоловнаПослугиВипробовуванняВипробування харчової продукції та продовольчої сировини

Використання матерiалу цього сайту
можливе тiльки з посиланням на джерело

Повідомлення та інформацію про факти корупційних дій та інших зловживань службовим становищем з боку працівників ДП «Запоріжжястандартметрологія» Ви можете надавати за тел. +38 061 233-05-64, +38 061 220-01-69


Розроблено у 2014